Ny i Alpingruppa

Som nytt medlem i Alpingruppa i Lørenskog Skiklubb har du sikkert en rekke spørsmål. Vi har på denne siden sammenfattet en del informsjon vi håper du kan ha nytte av.

INNMELDING:
Innmelding skjer direkte til gruppene via eget skjema

KOSTNADER:

Medlemskontingenten i Lørenskog Skiklubb er pt. kr.650,- pr. år for familiemedlemsskap. I tillegg kommer den enkeltes treningsavgift. For Alpingruppas del er dette pt. kr. 1.500 for barn under 10 år og kr.3000 for barn over 10 år.

Klubben betaler alle startkontingenter på de renn man måtte ønske å være med på. I tillegg ytes heiskortstøtte og samlingsstøtte. Nivået på støtten reguleres hvert år ut i fra klubben økonomi.

TRENING:
Fra sesongstart 1. mai og gjennom sommeren og høsten trener vi både ute og inne i gymsaler. Vi benytter mange ulike områder og fasiliteter. Eksempelvis besøker vi Trampolinehallen og "Høydeparken" ved Tryvann.

Fra rundt 1. desember pleier bakkene i nærområdet å begynne å åpne, og så fort som mulig kommer vi oss på ski. Bakker som Marikollen, Nylendlia, Varingskollen, Oslo Skisenter er bakker vi benytter.

Alle er velkommen på trening. Minstekravet er at løperen selv kan kjøre heisen, og å kjøre ned bakken på forsvarlig vis. For de aller minste som ennå ikke mestrer dette kan vi anbefale vår skiskole som et gir et godt grunnlag for å bli med videre i treningsgruppene

UTSTYR:
Riktig og funksjonellt utstyr er viktig. Det betyr ikke at man må skaffe seg det "råeste" nyeste og beste utstyret. Hva slags ski man bør kjøre på er helt avhengig av alder, vekt og ferdigheter. For de aller yngste og nybegynnere anbefaler vi et par storslalåmski. Lengden på disse er også avhengig av ferdigheter, så vi anbefaler at man går i butikker som har kompetanse.

Vi arrangerer et gigantisk bruktmarkedsalg hver høst, hvor store deler av våre løpere kjøper og selger utstyr. Her kommer du i kontakt med mange av våre medlemmer, foreldre og løperer, du får gode tips og godt utstyr til en rimelig pris. Av kommersielle forhandlere kan vi anbefale Torshov Sport i Oslo, og Glømmi Sport i Nittedal.

RENN OG KONKURRANSER:
Det arrangeres mange renn gjennom sesongen for gutter og jenter i alle aldersklasser. Vi arrangerer også et stort renn hvert år i Mairkollen. I tillegg gjennomfører vi hvert år en Lørenskogcup som er kun for klubbens medlemmer og er først og fremst ment som renntrening for de aller minste.

Klubben betaler alle startkontingenter for klubbens løpere (140,- pr renn.) og påmelding skjer gjennom klubbens foreldrekontakter. På noen utvalgte renn har vi med egne trener som tar barna med på besitigelse av løypa før rennet, og som er til stede på toppen for å gi instruksjoner og gode råd.

Vi er som regel mange fra klubben på de fleste renn i nærområdet, så det er alltid mange kjente og god stemning. Møt frem senest en time før start.

FORELDREROLLEN:
Ivrige foreldre er et gode i en idrett som er så ressurskrevende som Alpint. Men (over)ivrige foreldre kan også være en belastning for såvel barn som trenere.
Både trener og klubbens styre tåler godt diskusjoner om opplegg og strategi, men ikke i bakken i barnas påhør.
I bakken er det trenerne som trener, og ikke foreldre. Vi kan bidra med å ploge vekk løssnø, bære porter, ta ned løype og ellers hjelp trenerne med praktiske gjøremål, så kan de konsentrere seg om sine oppgaver, å instruere barna.

Velkommen til Lørenskog Skiklubb - Alpint.
Ikke nøl med å ta kontakt med en av oss i styret. Kontaktinfo finner du her: